Ilyen volt a zendala kihívás

Készítettem egy kis összefoglalót, amiben bemutatom az októberi zendala kihívásomat. Azt is összegyűjtöttem, hogy mit csinálnék másként, mi tetszett benne igazán. Legközelebb már a megszerzett tapasztalatok alapján tudok nekiállni. Te láttad már a kész zendalámat?

Akik Instagramon követnek, azok már biztosan látták.

Sikernek könyvelem el, hogy ha nem is minden nap, de majdnem minden nap rajzoltam egy kicsit. A kimaradt napokon vagy nem itthon voltam és nem tudtam rendesen feltölteni a képet, így inkább szüneteltettem a kihívást, vagy betegen ágyban lábadoztam.

25 kép készült, amit sikerült 26-nak számolnom valahogy az Instán. Hoppá!

A bevezetőben leírtam, hogy milyen előkészületekkel álltam neki az októbernek.

Végig a megszokott fekete 0.2-es tűfilcemmel rajzoltam. A végén pedig ecsetfilccel színeztem ki a zendalámat.

Tapasztalatok

Amit máshogy csináltam volna
  • Csak a köröket rajzoltam meg előre (azt is csak szabadkézzel). Szükség lett volna a sugarakra is, szabályosabb lett volna a végeredmény
  • Sokszor előfordult, hogy nem fordítgattam a naplómat rajzolás közben. Hiba volt. Sokkal egységesebb a rajz, ha fordítod a lapot a ceruzádat pedig ugyanúgy tartod.
  • Hátrányként éltem meg, hogy mindig meg kell osszam Instagramon. Legközelebb (ha lesz ilyen) szerintem csak a végeredményt teszem közzé.
Amit ugyanígy csinálnék most is
  • Jó volt, hogy nem döntöttem el előre, hogy milyen legyen a zendala. Eleinte nézegetettem a Pinteresten összegyűjtött képeket, de végén már csak a fantáziámra hagyatkoztam.
  • Örülök, hogy készítettem fényképet az egyes lépések után. Jó végignézni, hogyan alakult menet közben a rajzom.
  • Kihívás elé állítottam magam, ami ösztönzőleg hatott. Konkrét célt határoztam meg és konkrét időtartamot. Egyértelmű sikerélményem volt, ha teljesítettem az aznapi „etapot”.

Egy kis plusz

Mindig hallani, hogy sok kicsi sokra megy. Meg hogy  minden nap csak egy kicsit kell tenni a céljaink eléréséhez, az apró lépések összeadódnak és egyre közelebb kerülsz, majd el is éred, amit szeretnél.

Ezt most a gyakorlatban is megtapasztaltam. Sosem lett volna időm leülni és készre megrajzolni egy egész oldalas zendalát. Most viszont mindig csak egy kicsit foglalkoztam vele. Az elején körülbelül fél percet, a végén sem többet, mint 5 perc. Kivétel talán a színezést. Ez viszont saját döntés volt, hogy egyszerre színezem ki az egészet, de ez sem volt több, mint negyed óra.

Érdemes olyan célokat is kitűzni magad elé, amire úgy érzed, hogy sosem lenne időd! Tudsz rá szakítani, ha igazán fontos neked! Határozz meg kis lépéseket és előbb vagy utóbb eléred! Ha kicsit is közelebb kerültél hozzá, már az megérte!

Egy hónap képekben