Egy hónap egy zendala

Biztos veled is előfordult már, hogy szerettél volna rajzolni egy kicsit, alkotni valamit, esetleg díszítenéd a naptáradat, de eltántorított a gyakorlat hiánya és különben sem találtál elég időt, hogy elkezdj vele foglalkozni. Valahogy így voltam vele én is! Aztán pár hete szöget ütött a fejembe, hogy mi lenne, ha minden nap csak egy kicsit rajzolnék valamit? Esténként úgyis mindig leülök a bullet journalommal megtervezni a másnapot, plusz két perc még igazán belefér! Te is így gondolod? Akkor tarts velem!

Nagyon szeretem a zentangle rajzokat, a mandalákat, de még sosem rajzolgattam őket. Ezek kombinációját zendalának hívják és most én is készítek magamnak egy ilyet! Csak semmi extra, minden nap csak egy új minta, egy új sor. Apránként, minden nap egy kicsit foglalkozva vele, türelmesen kivárva a következő napot, figyelve a rétegek egymáshoz olvadását, készíteni egy képet!

20160510_124844-edited-1024x543
Kép forrása: http://littlecoffeefox.com/2016/06/12/how-i-conquered-the-first-page-of-my-bullet-journal/

Mit várhatsz tőle?

  • Napról napra láthatod, hogyan állnak össze apró részletek egy rajzzá!
  • Nem kell profinak lenni, hogy zendalát készíts, én is a nulláról kezdem és kíváncsian várom, hogy mi fog kisülni belőle!
  • Konkrét behatárolható célt állítasz magad elé! Egy hónapig minden nap egy picit rajzolni! Ha éppen kimarad egy-két nap, az sem baj, attól nem lesz rosszabb vagy csúnyább a rajzod!
  • Gyakorolhatod a türelmet, hogy ne siess a dolgok elé! Egy nap csak egy új elem! Ne akard egy nap megrajzolni az egészet!

Hogyan állj neki?

  • Találd ki, hogy hova rajzolod majd? A naplódba vagy egy szép papírra? Rajtad áll!
  • Segít, ha vékony ceruzával felrajzolsz körvonalakat, ami mentén haladhatsz majd. Kicsit gondold át, hogy milyen széles sávokban haladhatsz naponta, hogy elég legyen a hely!
  • Azt is kitalálhatod, hogy egy színnel rajzolod az egészet (akár feketével, akár valami más színnel) vagy minden réteget más-más színnel készítsz el. A végén akár ki is színezheted, ha úgy tetszik!
  • Neked, hogy tetszene jobban? Lemásolsz egy mintát vagy csak ötleteket gyűjtesz? Előre kitalálod, hogy milyen lesz vagy hagyod, hogy a napi hangulatod befolyásoljon? Szabad a döntés!

Részemről

Én már elkészítettem az októberi havitervezőmet és szabadon hagytam előtte egy oldalt. Így nekem ezzel a zendalával kezdődik az október a bullet journalomban! Feketével rajzolom és a végén kiszínezem (így lesz egy saját készítésű színezőm!) Nem terveztem meg, hogy milyen lesz, inkább hagyom, hogy alakuljon magától.

Benne vagy a játékban?

Ennek nagyon örülök!

Kövesd Instagramon a #egyhonapegyzendala vagy a #onemonthonezendala hashtaget és töltsd fel a saját képedet!

Csak egy szabály van! Minden nap csak egy sort szabad rajzolni! De ötleteket gyűjteni ér! Nézd meg ezt a táblát a Pinteresten egy kis inspirációul.

Szerinted az ismerőseidet is érdekelné ez a kihívás? Oszd meg velük ezt a bejegyzést a lenti linkek valamelyikére kattintva!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .