BuJo Inspirációk – Mi az a Bullet Journal?

A mai nappal egy új sorozatot indítok a blogon. Szeretnék inspirációs ötleteket adni és egy helyre összegyűjteni minél több adott témához kapcsolódó bejegyzést a világ minden tájáról.

Mindenkinek másra csillan fel a szeme, más fogja meg a képzeletét, más ragadja magával. Sokféleképpen lehet leírni és értelmezni a Bullet Journal egyes elemeit. Lehet, hogy amiről én azt hiszem erre a legjobb, másvalaki pont valami egészen másra tudja remekül használni.

A Bullet Journal pont erről szól! Adott egy rendszer, amit megismersz. Használod. Átalakítod.

Felmerül benned egy új igény/probléma, rákeresel, hogy ki milyen megoldást talált rá. Kipróbálod. Átalakítod vagy újat keresel.

Az is lehet, hogy a BuJod egyben a hobbid is és „csak” kedvtelésből kezdesz beépíteni egy-két új elemet a saját rendszeredbe.

Csak bátran!

Szinte mindenre lehet jó kis ötleteket találni, csak keresni kell. Ha meg éppen nincs időd keresgélni, én itt kategóriánként összegyűjtök neked párat, amit érdemes átnézned. A listákat folyamatosan bővítem, így később is érdemes lesz visszajönnöd!

Mi az a Bullet Journal?

Nos az első téma elég konkrét.

A legjobb összefoglaló a Bullejournal.com maga! Egy rövid videót is megnézhetsz, ha pedig nem tudsz angolul, akkor letölthetsz egy magyar nyelven is elérhető útmutatót :).

Nálam is találsz egy bejegyzést, amiben összefoglaltam a Bullet Journal alapjait.

Hiába ennyire konkrét a Bullet Journal alapelve, sokan írnak róla, kicsit más és más megfogalmazásban. Lehet találni jó kis összefoglalókat, képes bemutatókat, amik segítenek, hogy még jobban megértsd a BuJo működését.

Minden témának készítek egy Pinterest táblát, így könnyen el tudsz navigálni a bejegyzésekhez!

Érdemes hát követned Pinteresten is!

Hogyan kezdj neki?

Ne gondolkozz, hanem kezd el most! Öt perc és kezedben a saját bullet journalod!

Érdemes teljesen az alapokkal kezdeni és lépésenként bővítgetni azt . Kell egy kis idő, amíg megtalálod a saját stílusod, kialakítod a felsorolásjeleidet, megtalálod a megfelelő külalakot, füzetet, tollat… Ez mind csak használat közben tud kialakulni!

Az a jó az egészben, hogy nem kell várnod az év végére, bármikor nekiállhatsz! Hát rajta!

A Bullet Journal alapfelépítésének megismerése után érdemes rögtön nekiállni a rendszer kipróbálásának. Így mindkét lépéshez gyűjtöttem neked ötleteket!

Inspirációra fel! Jó nézelődést!Ha többet szeretnél tudni a Bullet Journalról, ezen az oldalon minden hasznos információt megtalálsz.