A Bullet Journal 10 titka

Te is kíváncsi vagy, hogy mit tud a Bullet Journal és hogy lett ilyen népszerű pár év alatt? Összegyűjtöttem neked, hogy szerintem mi az a 10 összetevő, amitől annyira szerethető ez a rendszer!

Az első titok Te magad vagy!

Te teszed azzá, ami! Itt nincsenek sablonok, amiket alkalmaznod kell, rubrikák, amiket ki kellene tölteni. Te magad hozod létre a saját Bullet Journalod ettől lesz olyan egyedi.

A második titok: megismerni

Megismerni az alap verziót, megérteni a felépítését, átlátni a folyamatokat.

A harmadik titok: rendszeresen használni

Napról napra, estéről estére. Rendszeresen írni, tervezni és napközben is néha rápillantani. Ettől fog működni.

image-2-1
Kép forrása: http://www.bohoberry.com/minimalist-bullet-journal/

A negyedik titok: kísérletezni

Amikor már ismered, hogy mi és miért történik benne, amikor beépítetted a napi rutinodba a használatát, akkor továbbléphetsz és kísérletezhetsz. Kipróbálhatsz új dolgokat, elleshetsz másoktól hasznosnak tűnő ötleteket. Variálhatsz, bővíthetsz, minimalizálhatsz. Ami beválik, használod, ami nem, azt kiiktatod.

Az ötödik Titok: magadra formálni

A kísérletezésnek meg lesz a hozadéka. Megtalálod vele azt a rendszert, amivel a Te életedet segíti a Bullet Journal. Azokat az elemeket fogja tartalmazni, ami számodra szükséges és úgy fogod tudni használni, hogy minden részletnek meglesz a miértje.

bujokara-1
Kép forrása: http://www.bohoberry.com/bullet-journal-lessons-learned-in-6-months/

A hatodik Titok: kiürítheted a fejed

Felírhatod benne az összes teendődet, jegyzetelhetsz bele. Nem kell többet keresgélned a kósza cetliket a listáiddal. A bullet journal összegyűjt neked mindent és nem kell fejben tartanod a dolgokat.

A hetedik titok: emlékeztet

Nem kell aggódnod, hogy elfelejtesz fontos dolgokat. Emlékezni fogsz a határidőkre, szülinapokra, eseményekre. Ott lesz világosan leírva a BuJo-ban.

A nyolcadik titok: emléket őriz

Leírhatod benne mindazt, amire emlékezni szeretnél, összegyűjtheted benne a számodra fontos pillanatokat. Később is fellapozhatod a Bullet Journalod, mintha csak életed könyvét vennéd le a polcról.

A kilencedik titok: veled van

Úgy van értelme, ha mindig veled van. Jövet-menet lejegyezheted bele, ami éppen eszedbe jut. Megnézheted benne, hogy miket kell elintézned még. Fellapozhatod a fontos feljegyzéseidet.

A tizedik titok: szereted

Akkor működik igazán, ha szereted használni. Ha örömödet leled benne, hogy van egy tökéletesen hozzád illő rugalmas rendszered, ami segít hatékonyabbá válni. Élvezed, hogy szabadon azt csinálhatsz vele, amit csak szeretnél és úgy, ahogy szeretnél. Akár egy új hobbira is lelhetsz benne, ami segít kikapcsolni. Ez már csak rajtad áll!

Tíz apró lépés neked is segíthet, hogy jobban átlátsd a feladataidat, szervezetebbé váljanak a hétköznapjaid és könnyebben vedd az akadályokat. Egy próbát mindenképpen megér, nem igaz?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..