Így kezdődött

Világéletemben cetlizős, feladatlista-írós, jegyzetelős voltam, ugyanakkor gyűjtök minden emléket, régi naptárakat, papírfecnit, mindent, amihez kötődök az adott pillanatban. Már több, mint két éve kezdtem el a cetlik helyett füzetekbe, majd határidőnaplóba írni a feladataimat és párhuzamosan vezettem a naplómat, amibe hagyományos- mi történt aznap feljegyzések kerültek. Amikor mindez kezdett átláthatatlanná válni, megszületett bennem az igény, hogy mindezt egy helyre írjam. Kutattam, inspirálódtam, próbálkoztam, míg végre rátaláltam a számomra legmegfelelőbb megoldásra.

Egy egyszerű és kézenfekvő megoldás

Első körben jelentkeztem Farkas Lívia és Budaházi Brigitta Kreatív Kalendárium Online tanfolyamára, ami rettentő hasznosnak bizonyult. Egyrészről világossá vált számomra, hogy a gyűrűs kalendárium nem az én világom (erről majd egy későbbi bejegyzésben írok), másrészt rengeteg hasznos ötlettel és inspirációval lettem gazdagabb. Ez nem csak a tanfolyamnak volt köszönhető, hanem a sok-sok utánajárásnak, ami többek között témába vágó könyvek, weboldalak, külföldi bloggerek olvasását és videók nézését jelentette.

Így jutottam el a Bullet Journalhoz. Szerelem volt első látásra.

napló

Mit nyújt neked a Bullet Journal?

Veled is előfordult már, hogy nem írtál fel valami fontosat és elkéstél/ lemaradtál róla vagy teljesen elfelejtetted?
Cetlikre írod le dolgokat, amiket aztán sehol sem találsz?
Szeretnéd átláthatóvá tenni a feladataidat, legyen az egyszeri vagy akár minden nap ismétlődő teendő?
Szeretnéd, ha nem felejtenéd el a fontos határidőket, szülinapokat, névnapokat?
Szükséged van egy helyre, ahova lejegyezheted gondolataidat vagy éppen gyerekeid aranyköpéseit, hogy ne felejtsd el azokat?
Szereted, ha te alakíthatod ki a saját rendszeredet és nincsenek felesleges lapok a határidőnaplódban?

Mindenre és még számos egyéb problémára ad megoldást a Bullet Journal! Segít rendszerben gondolkodni, végigvezet egy folyamaton, melynek végére tudni fogod, hogy melyik nap mit kell tenned ahhoz, hogy gördülékenyebben teljenek mindennapjaid, tudj tervezni és ha szükséges újra tervezni. Kiélheted benne kreatív énedet.

Felkeltettem az érdeklődésedet? Remélem, igen! Azért hoztam létre ezt a blogot, hogy sok sok hasznos információt tudjak adni neked, hogy te is létre tudd hozni a saját bullet journalodat és neked is nyújtson annyi élvezetet, mint nekem! Itt olvashatsz arról, hogyan épül fel az eredeti Bullet Journal.

 

4 thoughts on “Így kezdődött

  1. Nagyon őszinte, személyhez szóló az indításod, gratulálok hozzá és sok sikert kívánok ! Klári

    1. Köszönöm a biztatást és a kedves szavakat!

  2. Már jó ideje szemezek a bullet journal gondolatával, de nem tudom, hogyan kezdjek neki, így nagyon kíváncsian várom a további posztjaidat!

    ui: Nagyon szép, letisztult a blog felület 🙂

    1. Lépésenként, szépen egyértelműen próbálom majd elmagyarázni, sok-sok hasznos infóval! Remélem, neked is annyira fog tetszeni, mint nekem! Már előkészületben vannak a bejegyzések és hamarosan indul a hírlevelem is 🙂 ! Várlak vissza később is!

Comments are closed.