Bullet Journal – a gyűjtemények

Amikor már eljutottál oda, hogy a rendszered működni látszik, nem felejted el napokig kinyitni a bullet journalodat és szépen vezeted benne a teendőidet, amikor már rutinoddá vált, hogy esténként (vagy reggelente) összeírod mit is kell tenned aznap, hogy haladj a dolgaiddal és ne azon gondolkozz, hogy mit is akartam ma csinálni, akkor elérkezett az idő, hogy egy további elemmel bővítsd a rendszered!

A gyűjtemények

Neked is biztosan kavarog sok-sok téma a fejedben a hozzájuk tartozó gondolatokkal vagy akár listákkal. Egy nagyon jó lehetőség, hogy mindezt összerendezve lásd és ne kelljen fejben tartani, ha a bullet journalod következő üres oldalát csak ennek a témának szenteled. Felírod felülre a témát (a kategóriát) és ide gyűjtesz majd minden olyan információt, amit fontosnak találsz vagy nem akarsz elfelejteni. (Ne felejtsd el a tárgymutatóba felvezetni a témát!)

Milyen témákat választhatsz?

Ez a végtelen lehetőségek tárháza! Felírhatod, hogy milyen könyveket szeretnél elolvasni vagy milyen könyveket olvastál el, milyen filmet szeretnél megnézni vagy zenét meghallgatni. Összeírhatod, hogy miket adtál kölcsön és miket kértél te kölcsön és kitől. Összeszedheted, hogy milyen kozmetikai termékeket szeretnél kipróbálni. Feljegyezheted milyen helyekre szeretnél eljutni, de akár a kedvenc ételeidet is egy helyre gyűjtheted.

egymásra helyezett lapos kavicsok

A döntés a te kezedben van! Figyeld magadat, hogy milyen témák kavarognak sokat a fejedben és azokat jegyezd le egy helyre.  Ha van sok olyan gondolat, ami nem egy konkrét témához tartozik, akkor azokat lejegyezheted egy közös oldalra és ha valamelyik témából már sok jegyzet született, elég csak akkor egy egész oldalt szentelni neki. Ha a napi bejegyzéseidnél vezetett jegyzeteidnél valamelyik téma gyakran előkerül, azt is jó ötlet lehet egy téma alá összegyűjteni. Érdemes csak egy-két gyűjteménnyel kezdeni és lassanként bővíteni. Ha egyszerre sok mindent kezdesz összeírni, nem fogod tudni követni magad és sok céltalan oldal lesz a bullet journalodban.

Szívesen hallanék róla, hogy milyen témákban készítettél gyűjteményeket a saját naplódban! Írd meg a hozzászólások között, a jó ötletek másoknak is inspirációul szolgálnak!

Legközelebb egy olyan lehetőségről írok, mellyel a rendszeresen ismétlődő feladataidat tudod nyomon követni a naplódban!

2 thoughts on “Bullet Journal – a gyűjtemények

  1. Én pl. az ügyfelek megkereséseire készítettem egy oldalpárt. Ezt elvileg emailben is le lehet jól követni, de miután több lehetséges ügyfélnek is elfelejtettem válaszolni, úgy döntöttem, nem vállalom ezt a rizikót, inkább jegyzetelem. Bevált, mert azóta figyelem, hogy aki nem válaszolt pl. ajánlatkérésre, arra 1 hónappal később ráírjak.

Comments are closed.