Mi újság zezil?

Talán úgy tűnik, hogy nincs nagy élet a zezil háza táján, hiszen hónapok óta nem jelent meg új bejegyzés a blogomon. Az igazság viszont az, hogy a látszat, mint mindig, most is csal! Hiszen a háttérben rendszeresen osztok meg friss tartalmakat a követőimmel, csak meg kell találni a megfelelő felületeket, hogy rájuk lelj. Úgy gondoltam, összeszedem neked, hol olvashatsz tőlem érdekességeket mostanság!

Kéthetente friss hírlevél

Megmondom őszintén, mióta elindítottam a blogomat és vele együtt a hírleveleket, azóta ez a felület a kedvencem. Ne a szokványos hírlevélre gondolj, amikor valamit ajánlok, vagy valamilyen hírről tájékoztatlak (bár ilyen is szokott lenni alkalomadtán)! Inkább olyan levelekre számíts, amit egy barát ír barátnak. Amikor az életében felbukkanó történésekről próbál következtetéseket levonni, amikor megpróbál átadni egy másfajta látásmódot, egy tanulságot, vagy újfajta összefüggéseket fedez fel az élet szövevényes hálójában. Amihez valamilyen úton-módon mindig kapcsolódik a tervező naplónk is, hiszen ebben aztán minden benne van, ami az életünket érinti.

Ha szeretnél kapni ezekből a kéthetente érkező levelekből, akkor többféle felületen is fel tudsz iratkozni rá:

  • Itt akkor, ha szeretnél egy Bullet Journal útmutatót kapni indulásképpen
  • Itt akkor, ha szeretnéd, hogy fogjam a kezed, amíg megismerkedsz Bullet Journallal és elkészíted az első BuJo-d
  • Itt akkor, ha szeretnél segítséget kapni céljaid megtervezéséhez
  • Ha szimplán csak a kéthetente érkező leveleimet szeretnéd elolvasni, akkor a jobb oldali sávban találod a feliratkozási lehetőséget.

(Nem fogod duplán megkapni a leveleimet, ha több helyen is feliratkozol, csak figyelj, hogy ugyanazt az email címedet add meg!)

Funkcionális tervezés

A másik szívem csücske pedig a funkcionális tervezés. Ami több, mint egy Bullet Journal. Amikor a tervező eszközeid a funkció szolgálatába állnak, amikor te hozod létre a saját rendszeredet, ami csak rád jellemző és pontosan ellátja azt a funkcióját, amiért létrehoztad 🙂 . Na jó, tudom, hogy ez így elég nyakatekert, te hidd el van értelme! Hidd el, minden befektetett perc, amit a füzeteddel töltesz busásan megtérül! Egyszerre kapcsol ki, tölt fel és motivál!

Facebookon, a Funkcionális tervezés csoportban indítottam a Funkció próba kihívást január elején. Egy éven át, heti egy feladattal segítek tovább fejleszteni a tervező naplódat, tovább alakítani a rendszeredet. Volt már szó például a fókuszáltságról, a napi terveződ finomhangolásáról, különböző követők készítéséről stb.

Habár már az év közepén járunk, bármikor tudsz csatlakozni. A leckék segítségével tudod követni a haladásodat, a hozzászólásoknál pedig megoszthatod a saját tapasztalatodat. Érdemes minél korábban belevágnod, mert ezek a leckék nem lesznek korlátlanul elérhetőek.

Itt tudsz csatlakozni a csoporthoz.

Bullet Journal Klub

Lassan három éves lesz ez a több mint háromezer főt számláló, igen aktív Facebook csoport. Ha hús vér magyar BuJo használótól szeretnél inspirálódni, akkor itt jó helyen jársz. Minden hétfőn nyitok egy témát, amiről hosszabban vagy rövidebben írok is pár sort, ennek megfelelően  hashtegek segítségével tudsz keresgélni a csoportban és találsz hasznos ötleteket a csoport tagjaitól és tőlem is.

Ehhez a csoporthoz itt tudsz csatlakozni.

Bullet Journal [offline] Klub

Továbbra is havonta tartok BuJo Klubot Budapest belvárosában, ahol kedvünkre beszélgethetünk a füzeteinkről és gyönyörködhetünk mások rendszerében is.

Habár a név nem változott, a részt vevő tervező naplók változatosabbak lettek:

  • van, aki a Hobonichijét hozza,
  • van, aki Happy Plannert vezet,
  • van, aki klasszikus Bullet Journalt,
  • van, aki BuJot és gyűrűs határidőnaplót karöltve…

Ami közös, hogy kialakult vagy kialakulóban lévő egyedi rendszerünk van, ami messze túlmutat azon, hogy kinyitom a határidőnaplómat a megfelelő napnál, és felírom, mi fog történni aznap! Mindig szoktak lenni teljesen kezdők is és van már egy jól összeszokott törzsgárda is.

A legutóbbi klubbon egy újítást is kipróbáltunk. Nem csak beszélgettünk, hanem egymás mellett tervezgettünk, készítettük elő a füzetünket az előttünk álló időszakra. Úgy tervezem, hogy innentől felváltva lesznek szimplán beszélgetős, és alkotós-beszélgetős klubbok is.

No és persze idén nyáron is tartok egy Bullet Journal Pikniket, ha az időjárás is úgy akarja.

Az időpontokat a Facebook oldalamon teszem közzé eseményként.

Ezen felül…

Bizony ezen felül nem igazán vagyok aktív sem a Facebook oldalamon, sem az Instagram profilomon, a Pinterestről és a Youtube-ról pedig nem is beszélve 🙂 . Valahol meg kellett húznom egy határt, és most így alakult. Valójában nem áll közel hozzám, hogy napi szinten posztoljak a füzetemről, hogy hasznos bejegyzéseket osszak tovább, vagy motiváló idézetekkel bombázzalak téged. Jelen pillanatban azon is sokat szoktam töprengeni, hogy mennyire osszak meg a füzetemről készült képeket, hiszen sok személyes információt tartalmaz…

Továbbra is elérhető a Kreatív idő tervezés -az alapok online tanfolyamon, és tervezek még egy-két segítséget, hogy könnyebb legyen kialakítani a saját tervező rendszeredet! Hogy ezek mik lesznek, az egyelőre Titok, de remélem, hamarosan fellebbenthetem a fátylat 🙂

Addig is legyen szép nyarad!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..