{Vigyázz! Kész! Posztolj!} – A pillanat

A { Vigyázz! Kész! Posztolj! } eheti témája: A legszebb pillanat az életemben.

Már régen nem jelentkeztem VKP bejegyzéssel, de amikor a mostani témát meghallottam rögtön beindult bennem valami. Úgy gondoltam, hogy ez egy könnyű téma és milyen jó lesz írni róla. Láttam magam előtt a legszebb pillanatot és már azon kezdtem agyalni, hogy hogyan írjam le. Aztán előbukkant még egy tökéletes pillanat, majd még egy. És rájöttem, hogy ez mégsem olyan egyszerű. És nem azért, mert nehéz kiválasztani a legszebbet (ami egyébként tényleg nem könnyű), hanem azért, mert ez már azon a határon belül van, amit a nagyközönséggel meg szeretnék osztani.

Azért mégis csak született egy bejegyzés, ha nem is lett olyan személyes, mint amilyet a téma kíván.


“A VKP (Vigyázz!Kész!Posztolj!) egy olyan kihívás, amelynek keretében a bloggerek egy időben ugyanarról a témáról fogalmazzák meg véleményüket. A téma a posztok kikerüléséig TITOKBAN marad az olvasók előtt.” Orbán Szilvi, a Pillecukor blog szerzője indította útjára ezt a kezdeményezést. A további részleteket itt találod.

Februárban a hónap bloggere Tünde, a Tintafolt bloggere lett, ő választotta a mai témát. Tünde írásait és a Tintafolt blogot itt találjátok.

A tagok írásait az írásom végén lévő kék békára kattintva éritek majd el! Jó olvasást!

vkp-uj-hivatalos-kep


Most ugyanis nem az én legszebb pillanatomról fogok írni, hanem a Tiedről!

Már biztos neked is tanácsolták, hogy ha nem tudsz megoldást találni egy problémára, akkor aludj rá egyet.

Meg azt is tapasztalhattad már, hogy ha elfelejtettél valamit, amit csinálni szerettél volna vagy mondani akartál valamit, de mire odajutsz már nem is tudod, hogy mi volt az, akkor elég nem gondolni a problémára / mondandódra és eszedbe fog jutni.

Nem tudom pontosan hogyan működünk, biztosan van ennek is tudományos magyarázata, csak még nem botlottam bele, de ami ehhez kell:

  • foglalkoztasson egy téma, egy gondolat, egy probléma
  • majd egyszerűen felejtsd el azt!

És hogy miért írom mindezt most le?

Már jó pár napja megkaptuk Szilvi levelét az eheti témával. Mint ahogy írtam, rögtön elkezdtem gondolkozni rajta, meg is volt a tökéletes pillanat. De minthogy ebből kettő is volt (hm) és az mégsem egy, tovább törtem a fejem. Másnap a semmiből előbukkant egy ezer éve elfelejtett szép emlék. Ami abban az élethelyzetemben a tökélete pillanat volt. Ezután a semmiből jött egy újabb régi emlék. És sorra jöttek elő olyan tökéletes pillanatok, amikre már nagyon régen nem gondoltam. Olyan nagyon szép érzések, képek, illatok villantak be, amikre nem emlékeztem vissza már évek óta. Volt olyan is, amit már teljesen el is felejtettem.

De ami a lényeg: ez a “foglalkoztat valami, nem gondolok rá, a tudatalattim megoldja dolog” nem csak problémás esetekben működik. Bármilyen témában be lehet így indítani az agyunkat!

Szóval, mi a te tökéletes pillanatod?

Nem, nem kell válaszoljál, csak gondolkozz rajta egy kicsit, aztán felejtsd el a kérdést! Remélem, neked is olyan szép időutazásban lesz részed, mint nekem!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .