{Vigyázz! Kész! Posztolj!} – A karácsonyi bevásárlásról

A { Vigyázz! Kész! Posztolj! } eheti témája: Így élem túl a karácsonyi bevásárlást

A Karácsonyra hangolva című bejegyzésemben már írtam, hogy hogyan szoktam felkészülni és mintegy túlélni a karácsonyi bevásárlást. Így, hogy már csak másfél hét maradt karácsonyig, ez a téma megint aktuális.


“A VKP (Vigyázz!Kész!Posztolj!) egy olyan kihívás, amelynek keretében a bloggerek egy időben ugyanarról a témáról fogalmazzák meg véleményüket. A téma a posztok kikerüléséig TITOKBAN marad az olvasók előtt.” Orbán Szilvi, a Pillecukor blog szerzője indította útjára ezt a kezdeményezést. A további részleteket itt találod. A tagok írásait az írásom végén lévő kék békára kattintva éred majd el! Jó olvasást!

vkp-uj-hivatalos-kep


Ugyanis, aki eddig nem vette meg az ajándékokat, az már az “utolsó pillanatos” bevásárlókhoz tartozik. Így vagy a tömegben kell tülekednie, vagy azon aggódni, hogy ideérjen karácsonyig a csomag.

Én azon emberek egyike vagyok, aki nem nagyon szeret vásárolni. Főleg magamnak nem (például ruhát). Főleg olyankor nem, amikor MUSZÁJ valamit venni és leginkább gyorsan. 

Ezért karácsonykor tényleg remek megoldás a listakészítés. Ami rendszerint kiegészül az utolsó pillanatos megláttam és megszerettem termékekkel. No de egy listával elmenni vásárolni egészen más, mint amikor céltalanul bolyongsz, nézelődsz és gondolkozol, hogy mit is kellene venni. Még ha konkrét elképzelésed van (mint például nekem, hogy milyen fajta játékot szeretnék a lányoknak), akkor is el tudsz hosszú perceket tölteni a játékboltba, mert abból a fajtából tutira van 10 különböző változat. De elképzelések nélkül ….

Idén feleolyan hosszú volt a bevásárlólistám, hiszen ahogy korábban írtam a megajándékozottak köre idén tovább csökkent (szerencsére semmi dráma, csak megegyeztünk, hogy idén csak a gyerekek kapnak ajándékot).  Így egész jól állok. Két ajándék még úton van ugyan, de az is ide fog érni a héten (remélem legalábbis). Így a csomagolást is el tudom idén időben kezdeni és így a fa feldíszítésére is marad majd egy szabad este.

Amivel viszont nem állok valami jól, azok a karácsonyi képeslapok. Habár a lányokkal már elkészítettük a szokásos karácsonyi-ujjlenyomatos-egyedi képeslapjainkat, a fényképeket még nem hívattam elé melléjük.

Így nekem is lesz részem utolsó pillanatos – tömegben sorban állós – jajj csak odaérjen pillanatos karácsony előtti életérzésben. No de majd csak túlélem valahogy 🙂 !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .