{Vigyázz! Kész! Posztolj!} – Zene és énekszó karácsonykor

A { Vigyázz! Kész! Posztolj! } eheti témája: Karácsonyi MIXTAPE

A karácsony nálunk egyet jelent az énekléssel és karácsonyi zenék hallgatásával.

Akarva akaratlanul bármerre megyünk, bármit csinálunk karácsonyi, télapós dalokat énekelgetünk (na jó a legtöbbször csak én). És olyan jó érzés volt, amikor pár nappal ezelőtt jött velünk szembe az utcán egy anyuka a két kislányával és ők is a Hull a pelyhest énekelték éppen… Mégsem én vagyok az egyetlen cserebogár!


“A VKP (Vigyázz!Kész!Posztolj!) egy olyan kihívás, amelynek keretében a bloggerek egy időben ugyanarról a témáról fogalmazzák meg véleményüket. A téma a posztok kikerüléséig TITOKBAN marad az olvasók előtt.” Orbán Szilvi, a Pillecukor blog szerzője indította útjára ezt a kezdeményezést. A további részleteket itt találod. A tagok írásait az írásom végén lévő kék békára kattintva éred majd el! Jó olvasást!

vkp-uj-hivatalos-kep


Mert azért valljuk be, hogy kicsit gyanús, ha valaki az utcán énekelget. Nyilván, ha egyedül vagyok én sem ilyen vagyok (kivéve, ha elfelejtkezem magamról 🙂 ). Mindenesetre megvan ennek dalolósdinak a maga előnye. Például remekül működik figyelemelterelőként, amikor már majdnem hisztibe csapnak át a dolgok. Illetve a kétévesem is kívülről fúj egy-két dalt már!

Különösképpen egy dalt sem emelnénk ki, de a legnagyobb kedvenc a Kiskarácsony, nagykarácsony. Nem csak énekeljük, de hallgatni is szoktunk karácsonyi énekeket.

Aztán, amikor egy kis változatosságra vágyunk elővesszük a külföldi “best of Christmas songs” válogatásunkat, ami kísértetiesen hasonlít erre a több, mint négyórás YouTube albumra.

Ezen kívül azért még megemlítenék két zeneszámot, amikről a karácsony jut eszembe. Bármikor, bárhol. Leginkább gyerekkori emlékek miatt.

Az egyik a Reszkessetek betörőkben hangzott el, amikor Kevin a templomban van. (Carol of the Bells)

A másik pedig a Szerelem hálójából van. (Remember)

És nektek?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .