{Vigyázz! Kész! Posztolj!} – Ilyen rövid listám még sosem volt

A { Vigyázz! Kész! Posztolj! } eheti témája: Karácsonyi kívánságlista.

Nagyon szeretek mindenféle listákat gyártani, amire a Bullet Journalom meg is teremti számomra a tökéletes felület.

Azonban ilyen rövid listám, mint most, még sose volt! Mármint a karácsonyi kívánságaimat tekintve.


“A VKP (Vigyázz!Kész!Posztolj!) egy olyan kihívás, amelynek keretében a bloggerek egy időben ugyanarról a témáról fogalmazzák meg véleményüket. A téma a posztok kikerüléséig TITOKBAN marad az olvasók előtt.” Orbán Szilvi, a Pillecukor blog szerzője indította útjára ezt a kezdeményezést. A további részleteket itt találod. A tagok írásait az írásom végén lévő kék békára kattintva éred majd el! Jó olvasást!

vkp-uj-hivatalos-kep


Arról már írtam korábban, hogy hogyan készülök a karácsonyra, hogyan tervezem meg a feladataimat, hogyan osztom be a teendőket. Írtam arról is, hogy mindig gyűjtöm a lehetséges ajándékok listáját, amit ilyenkor azért ki szoktam egészíteni egy-egy friss ötlettel.

Magamnak viszont idén nem írtam kívánságlistát. Idén van először, hogy a karácsonyi ajándékozást leszűkítjük a gyerekekre. Kíváncsian várom, hogy milyen lesz így. Mennyire fog hiányozni az ajándékozás élménye és az ajándéknyitogatás izgatottsága.

Tény, hogy egy ideje már konkrét ajándékötleteket adunk egymásnak, így nem szokott nagy meglepetés lenni, de a hangulata azért így is megvolt.

A férjemmel is csak azért teszünk valami apróságot a fa alá, mert a lányaink hiányolnák, ha nekünk nem hozna ajándékot a Jézuska.

Így először úgy gondoltam, hogy ezt a VKP fordulót kihagyom, de aztán rájöttem, hogy mégis csak van egy kívánságom.

Az egy tételes lista

Idén karácsonyra azt kívánom, hogy nagy élmény legyen a lányaimnak a szeretet ünnepe.

Legyen sok meglepetés-ajándékban részük. Tudjunk olyan ajándékokat kitalálni, megvenni nekik, amire tényleg vágynak, ami nagy örömet fog szerezni nekik.

Tudjunk sokat együtt lenni és együtt játszani.

Mi is ki tudjunk kapcsolni a férjemmel.

Meghitt hangulatot tudjunk teremteni és emlékezetes karácsonyt.

Nos így kell egy kívánságból rögtön hatot kreálni 🙂 .

christmas-1824744_640-1

Levél a Jézuskának

Számos módja létezik, hogy kiderítsük minek örülnének a legjobban. A közös játékok alkalmával persze kiderülnek dolgok, de amikor írunk egy levelet a Jézuskának, mindig felkerülnek rá olyan dolgok is, amikről még nem hallottunk és mi is jó ötletnek tartjuk. De van amikor olyan kívánságok bukkannak elő, amikről már azt hittük, hogy régen elfelejtődtek.

Az ajándék

Sokszor nagy szervezés kérdése, hogy ki hogy és mikor veszi meg az ajándékokat. A fő beszerző én vagyok és előszeretettel vásárolom meg az ajándékokat jó előre. Legalábbis a terv ez, ami azért sokszor borul. De az utolsó pillanatra nagyon ritkán marad vásárolni való.

Szeretek online rendelni, mert sokszor gyorsabb és kényelmesebb is, mint az üzleteket járni, tülekedni.

Egyszer azért el szoktam menni egy nagy bevásárló körútra, olyan szépen fel vannak díszítve az üzletek. Már ezzel is egy kicsit hangolódni lehet az ünnepekre. Aztán amikor már mindent megnéztem, esetleg megvettem, amit szerettem volna, vagy amikor elegem lett a tömegből, indulok haza.

ornaments-1050444_640-1

A csomagolás

Amikor megvannak az ajándékok már csak két problémát “kell” leküzdeni. Először is, hogy hova tegyem őket, hogy nehogy idő előtt meglássák a lányok. A másik pedig, hogy mikor és hol csomagoljam be őket, hogy ismételten nehogy meglássák a lányok, nehogy felébresszem őket a csomagolóanyag csörgésével.

Szerencsére van egy garázsunk. A garázsban pedig jó magas polcok vannak. Így leginkább oda teszem fel őket olyan szatyorban, ami nem látszik át és nem is tűnik ki a többi (hm.) kacat közül.

És általában a karácsony előtti valamelyik este, altatás után ide megyek ki nagykabátban és viszem a csomagoláshoz szükséges mindenféle eszközömet.

A külcsín

Akinek kisgyereke van, annak nem kell mondanom, hogy gyakran a csomagolóanyag nagyobb örömet tud okozni, mint az ami benne van. Aztán ahogy nőnek megtalálják a dolgok a saját helyüket. A csomagolás szépségének mégis nagy jelentősége marad.

Amikor először megpillantják a fa alatt. Hogy keresgélhetik, melyik kié és melyiket hozta nekik a Jézuska.

bag-21467_640-1

Ezért minden karácsonykor kitalálok valami egyedi csomagolási módot, amivel egy kicsit feldobhatom és egyedivé tehetem a csomagolást.

Nem szeretek azonban vagyonokat elkölteni a csomagolóanyagokra, így leginkább valamilyen kreatív megoldást keresek.Nekem az egyik kedvenc csomagolóanyagom, az a hagyományos barna, kicsit anyagában csíkos fajta papír. Lehet piros színűben is kapni. Ezt használom a legszívesebben.

Tavaly ezt dekortapasszal dobtam fel és hasonlóan díszítettem a saját kezűleg készített ajándékkártyáimat. A lányok kártyájára rárajzoltam a jelüket is, nagy volt az öröm, hogy a Jézuska tudja a jelüket!

Idén is elkezdtem már ötleteket gyűjteni. Például Niki, a Bogból Masni szerzője szuper csomagolási és díszítési ötleteket oszt meg a blogjában. Lépésről lépésre leírja és fényképeken is bemutatja, hogyan kell elkészíteni egy-egy csomagolási módot és még hasznos tanácsokat is ad. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de az amorf tárgyak becsomagolásával én mindig nagyon megszenvedek. Remélem, idén máshogy lesz.

A karácsonyfa

Nálunk nagyon bevált, hogy előző este díszítjük fel a karácsonyfát a férjemmel, amikor már mindkét lány alszik. Így a 24. egész nap meglepetésekkel van tele.

Reggel, amikor felébrednek, elámulnak a gyönyörű fa láttán.

Délelőtt és ebédkor velünk ünnepel Papa, így az ő ajándékait már ilyenkor megkapják és van idejük kiélvezni azt.

Délután elvileg alszanak. Gyakorlatilag… No majd meglátjuk.

Ha nem alszanak, akkor egyikünkkel bemennek a kisszobába, amíg szellőztetünk a nagyban (ilyet máskor is szoktunk csinálni, így nem olyan feltűnő). A másikunk addig a fa alá teszi az ajándékokat. Szellőztetés után még mindannyian bent maradunk kicsit a gyerekszobában, aztán már csak valahogyan a csengőt kell megszólaltatni és máris kész a meglepetés!

Nem hagyjuk vacsora utánra az ajándékozást. Nekünk ez vált be, hogy már uzsonna tájékán átadjuk az ajándékokat, így van még idő bőven játszani a vacsoráig.

A Szentestét együtt töltjük, szépen felöltözve megadva a módját.

star-17111_640-1

Csillogás

A karácsonyhoz hozzátartozik a gyertyagyújtás, a csillagszóró és az éneklés. Az ízek, az illatok, a melegség.

Remélem, sok sok olyan emlékezetes percet fogunk tudni idén is együtt tölteni a szeretteinkkel, amire később majd örömmel gondolnak vissza a lányaink. Hát lehetne ennél nagyobb kívánságom?

 

4 thoughts on “{Vigyázz! Kész! Posztolj!} – Ilyen rövid listám még sosem volt

 1. Nagyon sok hasonló pont van a karácsonyainkban, ahogy nézem, de a legviccesebb mégis az, hogy te is nagykabátban csomagolsz a garázsban 🙂 A piros csíkos csomagolópapírt nem ismertem, utánanézek, a barna nálunk is alap.

  1. 🙂 Akkor egy húron pendülünk. És nem csak emiatt! Nemrég olvastam a “Fékezzük meg a karácsonyi ajándéközönt” című bejegyzésedet és megállapítottam, hogy mi is pont így vásárolunk a gyerekeknek karácsonyra! Csak talán a valami ruhaneműt sokszor összevonjuk a “valami, amire szüksége van”-nal.
   Én alapvetően nagyon gyűjtögető típus vagyok, de az elmúlt években szépen lassan azért formálódik a gondolkodásmódom. A végcél a hozzád hasonló minimalizmus lenne, de addig még sokat kell fejlődjek. 🙂

   1. Az összevonást mi is csináljuk, de kell is, mert minimalizmus ide vagy oda, azért csak becsúszik még egy-két apróság, amire nincs szívem nemet mondani. Most például mindkettőnek találtam egy-egy jó karácsonyi könyvet, s ugyan már kész voltam a bevásárlással, ezt nem hagyhattam ki. Szóval még nekem is van mit fejlődnöm a hozzám hasonló minimalizmusig 😀

    1. 🙂
     Szerintem ez így van jól! Néha engedni a “vágyainknak” igazán nem bűn, pláne ha tudod, hogy az év nagy részében odafigyelsz a dolgokra…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .