{Vigyázz! Kész! Posztolj!} – Kapcsolat kapcsolat nélkül

A { Vigyázz! Kész! Posztolj! } eheti témája: Kapcsolatok.

Mindig kapcsolódunk, pedig sokszor kapcsolat nélkül sokkal erősebb tud lenni egy kapcsolat. Nem csak másokkal, de magunkkal is.  Ezért írok most arról, hogy jó néha kapcsolat nélkül lenni. 


“A VKP (Vigyázz!Kész!Posztolj!) egy olyan kihívás, amelynek keretében a bloggerek egy időben ugyanarról a témáról fogalmazzák meg véleményüket. A téma a posztok kikerüléséig TITOKBAN marad az olvasók előtt.” Orbán Szilvi, a Pillecukor blog szerzője indította útjára ezt a kezdeményezést. A további részleteket itt találod. A tagok írásait az írásom végén lévő kék békára kattintva éred majd el! Jó olvasást!

vkp-uj-hivatalos-kep


Hozzátartozik az életünkhöz, hogy állandóan kapcsolatban vagyunk. Interneten, telefonon.

És nem feltétlen azért, mert valakivel beszélni szeretnénk vagy valaminek utána szeretnénk nézni. Hanem inkább mert megszoktuk, mert a rutinjaink közé egyértelműen beépült, hogy a “rápillantok erre, megnézem azt”.

Nem ugyanaz kapcsolatban lenni valakivel, mint amikor együtt vagy valakivel. És mennyivel jobb együtt lenni valakivel úgy, hogy közben nem figyelsz semmi másra. Nem hallod a telefon pittyegését, nincs benned a késztetés, hogy mással foglalkozz.

couple-1149645_640-1

Ugyanez érvényes arra is, hogy mennyire jó néha teljesen egyedül lenni. Emberek nélkül, kapcsolódási pontok nélkül, kényszerek nélkül, csendben csak magunkkal. Jó néha elmenekülni. Kiszakadni. Kikapcsolni.

Hallani a csöndet

Te is hallod néha a csöndet?

Erdőben, hegyekben, messzi az állandó háttérzajtól, zümmögéstől. Amikor szinte sikít a csend! Mert annyira megszoktad az állandó duruzsolást, hogy szinte furcsa, ha megszűnik.

Jó néha kikapcsolni mindenféle értelemben és kimenni a természetbe. Kiszakadni a megszokott közegből. Közelebb lenni a természethez, mint művi világhoz.

Nem véletlen olyan jó sátrazni és kirándulni. Egyszer három hetet sátraztunk Szlovéniában a párommal. Az az egy hét maradt meg a legjobban, amit egy kis eldugott falu határában töltöttünk a Júlia-Alpok lábánál. Ilyen helyeken tényleg ki lehet üríteni a fejünkből mindent.

road-815297_640-1

Otthon is

Személy szerint nagyon szeretek számítógépen dolgozni, tetszik ez a fajta tevékenység. Lassan két hónapja, hogy okos telefonom is van, amiben azért a fényképezőgépet értékelem a legjobban, de az emailemre is rendszeresen rápillantok és internetezésre is egyre többet használom.

Mégis bármennyire szeretem ezt a világot, sokszor tehernek érzem, hogy ennyire hozzá vagyok kötve. A már említett szokásaim egyik eleme, hogy ezeken az eszközökön lógok és ez nagyon zavar. Ez részben “munkahelyi ártalom”, de azért mégis úgy érzem, hogy jobban kordában kell tartanom ezirányú tevékenységeimet és a “valós” kapcsolataimra koncentrálni. Mert jellemzően nem online ápolom a családi és baráti kapcsolataimat.

Pont ezzel a témával kapcsolatban futottam bele egy érdekes bejegyzésbe. A prioritásaim most nem engedik, hogy drasztikusan változtassak ezeken a szokásaimon, de amikor jövő év elején átgondolom, hogy miken szeretnék változtatni, ez mindenképpen egy olyan dolog lesz, amit sorra veszek.

Te is vágysz néha arra, hogy kapcsolat nélkül legyél?

2 thoughts on “{Vigyázz! Kész! Posztolj!} – Kapcsolat kapcsolat nélkül

 1. Köszönöm az említést 🙂 A “csöndhallásban” léptem mostanában hatalmasat: találtam egy csodálatos parkot nemrégiben, ahová – különösen hétköznap délelőttönként – nagyon kevesen járnak. Gyakran kimegyünk a kislányommal (picike még), ő bámulja a faleveleket, én pedig tudatosan hallgatom a csöndet. Az egyes falevelek lehullása is hallatszik, nagyon megnyugtató.

  1. 🙂
   Ezt jó hallani! Én a poszt írása közben döbbentem rá, hogy nagyon régen volt ilyenben részem. Nyáron voltunk egy kis faluban, ahol elmentünk egy kicsit az erdőbe bóklászni és akkor is az az érzésem volt, hogy mennyire hiányzott már ez nekem.
   Hiába lakunk a város szélén, mintha egy kis faluban élnénk, a játszótéren, a parkban mindenhova odahallatszódik a vonat és az autóút. Talán a Duna part, ami szóba jöhet a közelben, de azért az sem az igazi.
   Nincs mese kicsit tudatosabban be kell tervezni egy-két kirándulós hétvégét 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .