NaNoWriMo? November!

Biztos te is sok helyen találkoztál a NaNoWriMo rövidítéssel és nem tudod hova tenni a dolgot. Én legalábbis így vagyok ezzel, pontosabban voltam mostanáig.

Aztán olvastam egy bejegyzést róla Nóri (Hello Pamut) blogjában és felcsillant a szemem. A NaNoWriMo nem más, mint a National Novel Writing Month, azaz a Nemzeti Könyvírás Hónapja. Minden év novemberében több ezren ülnek le és írják napról napra a saját könyvüket!

Te is gondoltál már rá, hogy írsz egy könyvet egyszer? Ez egy szuper alkalom, hogy kipróbáld magad!

Nóri szuperul összefoglalta, hogy miért érdemes kipróbálni és hogyan vágj bele!

Egy egyszerű regisztrációval be lehet regisztrálni a nanowrimo.org oldalon. Fel tudod másolni a megírt anyagodat, de csak annyi ideig, hogy a számláló megszámlálja a szavak számát, utána rögtön törlésre kerül az írásod. A megírt szavak száma viszont gyűlik egy hónapon át. Nyomon lehet követni, hogy melyik nemzet hány szónál tart. Országonként külön fórum és facebook oldal működik, lehet tartani egymásba a lelket!

Az én NaNoWriMo-m

Szívesen csatlakoznék én is, de a blog írása most fontosabb számomra. Gondolkoztam, hogy hogyan tudnám egyesíteni a kettőt. Arra jutottam, hogy írok minden nap! Írok, de nem regényt, hanem egy-egy új bejegyzést. Legyen ez a novemberi kihívásom ( az egy hónap egy zendala úgyis a végéhez közeledik).

Novemberben tehát minden nap írok egy új posztot!

Folytatom a Bullet Journalt bemutató sorozatom, keddenként jönnek az Apró Örömök, de készülök időtervezéssel, inspirációs bejegyzésekkel és a kisgyermekes anya lét is téma lesz!

 

6 thoughts on “NaNoWriMo? November!

  1. 🙂 Igen! Rögtön minimum három nap “gépnélküliséggel” kezdődik, úgyhogy fel kell kötnöm a gatyám!

 1. Cili, segíts kérlek, nekem ez nagyon angolul van. Ugye magyarul is írhatsz? Feltöltöd, számol, töröl? Senki nem nézi, hogy végeztem-e? Akár fél könyv is készen lehet? December 1-én bezárják ezt az oldalt?

  1. Persze! Olyan nyelven írhatsz, amilyenen szeretnél! A lényeg, hogy a saját gépeden legyen elmentve a regényed. Novemberben vezetheted a statisztikádat, hogy hol tartasz. Elég a szavak számát hozzáadnod az “összes szavad számához” minden nap, de ha szeretnéd, akkor bemásolod a szövegedet és a program megszámolja a szavakat. A cél, hogy 50000 szót írj. Aki megír ennyit, az jelentkezhet valami nyereményért, de ennek nem néztem teljesen utána. Ilyenkor “érvényesíteni” kell a szövegedet, azaz a teljes regényt bemásolni (ez november 20-tól a hónap végig lehetséges). Itt senki nem fogja tudni elolvasni a regényedet, csak a program kezeli és törli. Így védik a szerzői jogokat.
   Igazából rajtad áll, hogy mennyit szeretnél/tudsz írni. Ez egy jó ösztönzőerő, hogy látod hol tartasz, hogy másokkal együtt haladsz a cél felé.
   Az oldalt nem zárják be, sőt ha már régebben is részt vettél, azt is láthatod a profilod alatt.
   A honlapon is lehet csatlakozni a magyar közösséghez, vagy a facebookon is megtalálod őket, ha további segítségre lenne szükséged! De nekem is írhatsz és segítek, ha tudok!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..