Hogyan lehet hobbi a tanulás?

A szó szoros értelmében már rég nem koptatom az iskolapadot , de ez nem jelenti azt, hogy nem tanulok. Azonban míg eddig előre meghatározott menetrendeket kellet követnem, most magamnak választom meg a programot. Így a tanulás észrevétlenül egy új hobbi lett nálam. Megtanulni, kipróbálni, alkalmazni, magamra formálni. Ennek kapcsán most egy új kihívás elé állítom magam. Van kedved csatlakozni?

Szerintem nagyszerű az online tanfolyamok világa, otthonról tanulni, akkor amikor szeretnél, azt amit szeretnél. Olyan dolgokat, amiket már régóta szerettél volna megismerni, de akár olyanokat is, amiről eddig sosem hallottál és egy új világ tárul ki előtted. Könnyen el lehet veszni az információ-áradatban, a számtalan érdekes tréning közt, így legjobb, ha megtanulsz nemet mondani vagy kívánságlistára venni egy-egy visszautasíthatatlannak tűnő lehetőséget.

Már léteznek olyan tanfolyamok is, amiért fizetni sem kell. Cserébe sokkal jobban kell magadat ösztönöznöd, hogy igenis csináld végig! Mert hajlamosak vagyunk félvállról venni, csak azért, mert térítésmentesen jutottunk hozzá. Ha nem vagy elég kitartó, akkor ilyenkor érdemes végiggondolnod, hogy valóban érdekel-e téged a téma vagy csak azért választottad, mert ingyen volt?

A személyes, kiscsoportos tréningeknek is meg van a varázsa. Jellemzően jó a hangulat és vadidegen emberekkel is könnyen egy hullámhosszra tudsz kerülni, hiszen ugyanazért vagytok ott, egyformán érdekel titeket a workshop témája.

Akár ingyen?

A másik lehetőség, hogy te jársz utána a dolgoknak és úgy képzed magad! Hihetetlen mennyiségű információt el lehet érni a neten, csak kutakodni kell. Ahhoz, hogy megtaláld, amit keresel azért néha elég sok időt rá kell szánnod. Pláne, ha elkalandozol, ha a tökéleteset keresed, vagy ha csak később jössz rá, hogy mégsem azt találtad, amit szerettél volna, így azért az időddel mégiscsak megfizetsz  a hőn áhított tudásért!

narrative-794978_640

Azért ne felejtkezzünk el  a könyvekről és a könyvtárakról sem! Gondoltad volna például pár évvel ezelőtt, hogy a felnőtt színezők ilyen népszerűek lesznek? Veszel magadnak egy könyvet vagy rajzolsz magadnak egy képet és színezel. Minél több időt töltesz vele, annál jobban kitanulod a fortéját, milyen színekkel, milyen technikával, milyen eszközzel. Észrevétlenül is tanulsz!

Hogyan lehet tehát hobbi a tanulás?

Úgy, hogy élvezed, amit tanulsz! Hogy találsz benne olyat, ami tényleg érdekel és örömmel tudsz vele foglalkozni.

Az én kívánságlistám

Feszegettem már a határaimat a Hello Kaland! keretein belül, ismerkedtem a filofax észszerű, praktikus használatával és naplódíszítési technikákkal a Kreatív Kalendárium Online felületén, a scrapbook alapjait (és sok minden mást is! szuper!) tanultam a Biztos alapok scrapbooktanfolyamon, tanultam könyvkötészetet, ismerkedtem az online vállalkozás világával és még sorolhatnám, de azért mindig akad egy-két hívogató tanfolyam, amit nehéz visszautasítani, így egyenlőre csak számon tartom őket. Íme az én kívánságlistám:

Rajzmeditáció alap tanfolyam Mucsi Tinánál és ennek a folytatásai 🙂

Szeretnék megtanulni kicsit szebb fényképeket készíteni, például itt: Mamarazza

Szívesen vennék pár leckét Piros Erikától, hogy ne kelljen a szekrényem előtt állnom azon gondolkozva, hogy mit vegyek fel

És a te kívánságlistád?

Egy új kihívás

Szeretsz rajzolgatni és szeretnél velem egy zendalát készíteni? Örülök! Vágj bele velem az Egy hónap egy zendala kihívásba! (Holnap jövök a részletekkel!)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .