Bullet Journal – kihívások

Nektek is feltűnt, hogy egyre több kihívás lát napvilágot? És nem csak úgy ilyen-olyan témában, de a Bullet Journal-lal kapcsolatosan is rendre jelennek meg új kihívások. És persze ez valahol jó, hiszen a legtöbbünk szeret része lenni valamilyen közös tevékenységnek, szereti próba elé állítani magát és egy kis játékot csempészni a hétköznapok egyhangúságába.

A hónap elején szerettem volna megírni ezt a posztot, de úgy gondolom, még most sincs késő. A legtöbb kihívásnál ugyanis nem feltétel, hogy minden nap részt vegyél benne, illetve hogy az elejétől részese legyél. Valamint a legtöbb hónapról hónapra újraindul egy kis változtatással.

Most összegyűjtöttem neked a pár kihívást a Bullet Journal-lal kapcsolatban. Egy új kihívás-sorozat is kezdetét vette ebben a hónapban. Egy külföldön (is) nagyon népszerű blogger indította útjára. Válogassál kedvedre és írd meg a hozzászólások között, ha te is részt veszel valamelyikben!

Mit érdemes tudni a kihívásokról?

Összegyűjtöttem pár pontban, hogy mit érdemes tudni a kihívásokról.

Először jöjjenek azok a tulajdonságaik, amik hozzá tudnak tenni egy picit az életedhez:

  • része lehetsz egy virtuális közösségnek
  • segít elmélyülni egy tevékenységben
  • segít, hogy egy tevékenységet rendszeresen beépíts a napi rutinjaid közé (célszerű egy fix időpontot kijelölni, amikor ezzel foglalkozol)
  • ha valamiben fejlődni szeretnél, akkor motiválni tud, ha napi feladatod van vele kapcsolatban

És most jöjjön a gyakorlati oldala:

  • vagy a kihívásnak van egy konkrét témája, vagy  a kihíváson belül havonta van egy konkrét téma
  • a témához kapcsolódóan napi feladatok vannak
  • fel tudod tölteni a fényképedet a kihíváshoz tartozó hashtaggal Instagramra vagy a kihívás Facebook csoportjába
Mit tudsz kihozni egy kihívásból?

Attól függően, hogy mi a célod a kihívással, többféle módon fordíthatod az előnyödre, ha csatlakozol egyhez.

  • Mint már korábban említettem, tagja lehetsz egy virtuális közösségnek, hozzád hasonló érdeklődésű emberek csoportjának.
  • A kihívás segíthet neked, hogy más szemszögből kezdj el viszonyulni a dolgokhoz, jelen esetben a BuJodhoz. Máshogy nézz rá, olyan ötleteket is felfedezz, ami eddig eszedbe sem jutottak. A témák és feladatok lesznek a fő irányvonalak, a megosztott képek, hozzászólások pedig segítenek a csapások feltérképezésében.
  • A kihívások jó ürügyet szolgálnak, hogy megmutasd magad.
  • Ha egy konkrét témával kapcsolatban szeretnél ötleteket gyűjteni, és a kihívásban szerepel az a téma, akkor itt mindent meg fogsz tudni találni egy helyen.
  • Segít találni hozzád hasonló stílusú, hasonló élethelyzetben lévő embereket. Őket követve pedig könnyebben találod meg azokat az elemeket, amik teljesebbé teszik a rendszered. Őket figyelve egyszerűbben tudod olyan stílusúvá alakítani a BuJodat, amilyenre mindig is vágytál.
  • Ha nem találsz olyan kihívást, amire szükséged van, akkor hozz létre magadnak egyet!

Lássuk a kihívásokat!

Bullet Journal Challenge

Elnevezés: Bullet Journal Challenge

Kihívó: Kim – Tiny Ray of Sunshine

Facebook: #BulletJournalChallenge

Instagram: #BulletJournalChallenge

Hashtag: #BulletJournalChallenge

Leírás: A Bullet Journal Challenge célja, hogy segítsen neked minél többet kihozni a BuJo-dból. Havonta egy téma van kijelölve és azt járják körül.

Hogyan vehetsz részt?

A témához passzoló képet oszd meg Instagramon vagy a Facebook csoportban, használd a hashtaget. Szólj hozzá és beszélgess a témáról.

Plan with me challenge

Elnevezés: #PlanWithMeChallenge

Kihívók: Kim – Tiny Ray of Sunshine , Kara – Boho Berry , Jessica – Pretty Prints and Paper

Facebook: #PlanWithMeChallenge

Instagram fiók: planwithmechallenge

Instagram: #PlanWithMeChallenge

Hashtag: #PlanWithMeChallenge

Leírás: A Plan with me Challenge célja, hogy segítsen neked megtalálni, hogy miért és hogyan vezesd a különböző elemeket a tervező rendszeredben. Összehozzon olyan embereket, akinek fontos a tervezés és a „naplózás”. Megtaláld a legjobb és leghatékonyabb módot a rendszered felépítéséhez és mindahhoz, ami ezzel jár. Inspirálódni és inspirálni tudj másokat.

Hogyan vehetsz részt?

Havonta jelenik meg új „feladat lista”. Ezt figyelembe véve töltesz fel fényképet vagy az Instagramodra vagy a Facebook csoportba. Használod a kihívás hashtag-jét (persze a szokásos hashtag-jeidet is beírhatod) és azt is odaírod, hogy mi a téma. Nem kötelező naponta részt venni. A legjobb képekből szoktak válogatni a kihívók és újraposztolják Instagramon.

 

És a kihívások sora itt még nem ért véget. A posztot hamarosan frissíteni fogom és azt is elárulom, hogy mivel. Íme: :

Boho Berry Challenge – June Creativity

#100DaysofBulletJournalIdeas

Rock your handwriting Challenge

A kihívások sora végtelen

És ha mégsem találod a megfelelőt, hozd létre a sajátodat – Személyes tapasztalat

2 thoughts on “Bullet Journal – kihívások

  1. Én a #planwithmechallenge-t csináltam, amikor elkezdtem a BuJo-mat, de néhány hónap után már nem nyújtott igazi kihívást, így abbahagytam. Viszont az biztos, hogy a közösség nagyon támogató, és igazán léleksimogató, amikor jönnek a pozitív visszajelzések egy-egy kép alá. Ráadásul kérdezni is bátran lehet, sok jó ötlet cserél gazdát ilyenkor.

    1. Igen, szerintem is jó, hogy témák szerint kerül fel a sok kép Instagramra.

Comments are closed.